Trädgård


Trädgården den 25 januari. Den kan nog bli fin till sommaren. Det har inte blivit så mycket stickat. Jag har sytt gardiner till matplatsen. De hängde i sovrummet i lägenheten men har blivit mycket bra här tycker jag. Tyvärr är det mörkt när jag är hemma. 
Jag har fått en ny låda från Testagram. Spännande att testa ny produkter. Jag kan verkligen rekommendera detta. Testagram.se. 

Det finns bl a mjöl från Teff. Teff odlas bl a i Etiopen och där fick vi ingera ett etiopiskt bröd. Tyvärr fanns inte det receptet med men Teff är glutenfritt och mycket nyttigt. 


Vantar

 
 
Det var inga problem att sticka vantarna. Det gick snabbt. Tova dem gick också enkelt, fast jag var lite tveksam eftersom det var första gången jag tovade något. Sen blev det svårare, men det var riktigt enkelt att sy på skinnkragen. Det svåraste var faktiskt att brodera snöflingorna. Inte att sy dem men att komponera dem gav mig en hel del bryderi. Varma och sköna är vantarna nu i alla fall. Mönster och garn fick jag via månadspaketen från Ateljé Norrgården för mer än ett år sen.
Nu är vi nästan helt klara med vår flytt. Allt är uppackat, ca 170 flyttkartonger och det som återstår är gardiner och tavelupphängning. Det känns riktigt skönt. Vi har flyttat från en jättefin lägenhet till en liten villa med en liten trädgård. Villan är något större än lägenheten men det känns mycket luftigare. fast så har vi också några fler kvadratmeter och färre möbler och väggar. Bilder kommer nog så småningom när det blir ljusare dagar.
 

Flytt på gång


Så här mysigt är det nu i vår lägenhet. På tisdag går flyttbilen. 


Ponchon blev bra och är nu nerpackad. Och jag har hittat ett par vantar som jag stickade och filtade för ett år sen. De ska ha en skinnkrage och den första vanten fick sin ikväll. 

Justering

Jag har stickat en tröja i Kalinka garn i mönster från Ksrin Öberg. Kag tycker mycket om tröjan men tyvärr var den för stor i halsen. Den föll ner över axeln. Nu är detta åtgärdat. 

Jag är riktigt nöjd med lösningen. 
Ponchon ligger på blockning. 

Gott nytt år

Sitter här på ön med en besk/bitter smak i munnen och det har inte med tiden eller omgivningen att göra. Jag har haft det några dagar  och efter att ha googlat tror jag att jag har fått sk pinjemun. Jag åt en sallad med pinjenötter i söndags och i tisdags fick jag en bitter smak i munnen. Det är betydligt bättre nu men tyvärr var mat och dryck igår inte så god som det brukar vara. 
Jag stickar vidare på ponchon med Oniongarn. 

Vad tror ni om detta? Kan det bli något vettigt av det?  Jag hoppas få det klart idag och sen, ve och fasa, har jag inget  sticke på gång och mycket är nerpackat. Hur ska detta gå?


RSS 2.0