Här kommer bilden
Adventskalender

Nu har jag överlämnat figurer till adventskalendern. Det blev figurer på temat Cirkus. Inhandlat i Värlsbutiken i Landskrona.

Stickcafe på Nystat

Ikväll var jag på stickcafe igen. Lika trevligt som vanligt. Jag fick stickat några varv på november Hitte på(se)n. 


Jag har kommit på att jag måste sticka lösare än vanligt för annars slits tråden av. Nu verkar det funka. 
På semestern besökte vi en keramikverkstad som drevs av farttiga kvinnor. De gjorde jättefina saker i svart keramik. Jag köpte bl .a. några knappar.  Får försöka hitta på något lämpligt stt sticka. Hemma igen

Jag försökte med ett inlägg igår från Arlsnda men det verkar inte ha publicerats. Nu är jag hemma efter en fantastisk semester. Vi har sett vilda djur, gamla kyrkor, hjälpverksamhet, bruns människor, fattiga, rosodlingar, varma källor och mycket mer. En dag avstod vi från en utflykt och då stickade jag. Rida på mulaFrån gårdagens ridtur på mula. När det var riktigt brant fick vi gå av mulorna och gå vid sidan om. 

Flodhäst
Semester

Här är varmt och skönt. Vi har redan sett jättemycket som klippkyrkorna i Lalibela. Igår red jag på mula gör första gången från 2600 m till över 3000 m höjd. Otrolig utsikt fanns det uppe. Idag har vi åkt buss i 30 mil på China road. Det är sk ljudlig trafik dvs de tutar på alla levande hinder ( mulor, folk, hästar ....) Jag fick stickat en hel del på min Luftslott. Ikväll åkte vi på en båttur på Lake Tara och vi fick se flodhästar, pelikaner, ibis och storkar. I morgon ska bi se på bl.a. Blå Nilen. 

Semester


Här bor vi i Addis. Det är ett privathem. Här är mycket att se. Vi har besökt ett gstubsrnsprojekt en mattverkdtad och nu är vi på väg tull Lalibela. 

Addis Abeba nästa
Adventskalender

Adventskalendern är klar och kommer att levereras ikväll. Den är stickad av restgarn. Därför har de olika objekten fått olika storlek.
Nu gäller det att fylla dem med roliga saker.
Skönt att alla blev klara tills vi åker på semester på torsdag. Jag såg på utrustningslistan att det stod handarbete så jag tar med Luftslott som jag precis har lagt upp. Kan nog bli bra tidsfördriv på flygresan och på bussturerna.
 
I väntan på avresan har jag börjat på en mössa till mig själv. Jag stickade ju en tidigare i höst och den fick dottern. Ska sen försöka minska i mönstret och sticka en till Esther också.
Den är havsblå, men det kan man inte tro med denna färgåtergivningen. Den är väldigt snabbstickad. Hälften hann jag sticka i söndags.
Jag återkommer i slutet av november med bilder och berättelser från semestern. (Vi ska åka till Etiopien och det ska bli jättespännande.)
 
 
 

RSS 2.0