Hemlispaket

Så var det då dags för bild av Hemlispaketets innehåll


Som synes är sticklingarna planterade.

Jag har en gissning på vem du är, Hemlis. Jag läser i alla fall en blogg som jag tror är din. Får se om det fortsätter stämma. Blir sjalen avlång? Jag har inte fått riktigt kläm på hur det kommer att se ut med fransarna, men det blir jag väl klok på när jag kommer igång.

I kväll är det stickcafé och jag har fått en lång lista från dottern, som inte hinner komma. Synd om henne. Jag har kommit en bit på min kavaj så det bör vara dags för bystinsnitten. Hur man nu stickar sådana. Men det kan jag ju skriva om en annan gång.

Paket från Hemliskompis

Jag har fått ett paket till förra veckan. När jag kom hem från ön (Hven) igår hade sonen hämtat paketet och vilken överraskning det blev. Garn hade jag ju väntat mig, men vilket garn det var sen. Jag har aldrig sett något liknande. Det ska bli spännande att sticka en sjal av det. Chokladen till blir perfekt, men det som överraskade mig mest var sticklingarna. Det var Hoya sticklingar och just Hoya, fast det visste jag inte då att de hette, har jag haft en förkärlek till i hela mitt liv. Jag har kallat dem porslinsblomma tills för något år sen. Min mor hade en sorts porslinsblomma när jag växte up och själv har jag en porslinsblomma som jag tog som stickling 1977 och sen har hållt liv i på olika sätt. Ikväll ska jag planetra sticklingarna. När jag sen skulle kasta alla papper hittade jag en liten foliebit ,som jag trodde sonen hade lämnat efter sig, men den var väldigt välviken, så jag började vika upp den, nyfiken som jag är och då var där 3 stickmarkörer. De kom säkert inte från sonen utan hade väl trillat ur paketet utan att jag såg det. Tack kära Hemliskompis. Jag ska försöka fota allt ikväll. 

Garn & tebyte

Jag har fått mitt paket. Så glad jag blev. Tack Britt-Marie i Uppsala.
image8

Ett garn med jojobaolja. Det ska bli spännande att testa. Jag ska be dottern om ett fint strumpmönster från Stickameras sockklubb som hon är med i. Teet har jag inte hunnit testa än, men chokladtvålen ska jag ta med till fritidshuset för att få goda dofter i badrummet där.

När jag ändå höll på att fotografera tog jag en bild av en kudde i skånskt yllebroderi som jag gjorde i somras. Jag tycker själv att den är så fin och så är det jätteroligt att sy.
image10

Detta får bli allt för idag. Ha det så bra alla.

Garn&te byte och Hemlis 3

Nu börjar det bli hög tid att skicka iväg garn och te. Jag har gjort klart paketet men glömmer hela tiden att ta ut adressen från "posten". Jag har inte tillgång till e-postbrevlådan på dagtid, men i morgon ska jag posta paketet. Jag hoppas mottagern blir glad och kan göra något fint av garnet, silkegarn, samtidigt med en kopp te. Jag tycker jag har varit smart som gjort en egen teblandning så mottagaren får tepåsar med 5 olika typer av te: svart, grönt, vitt, rött och frukt.
Paket 2 till Hemliskompisen är helt klart och kommer också att postas i morgon. Det ska bli spännande att läsa vad hon kan göra med garnet.
Nu är min sommartröja klar och den blev mycket bra, så igår när jag var på stickcafé köpte jag garn till en kavaj, inte kofta. Grundmönstret är ett symönster. Jag stickar med två trådar, en mellangrov ulltråd i grått och en tunn melerad lintråd. Det blir mer "levande" yta på det sättet. Mönstret är enkelt, men "tyget" ser vävt ut. Det kommer bild när jag har stickat en större bit.
Annars håller jag även på med en sjal i lingarn, tovningsprojektet och att virka en långrandig halsduk. Jag måste variera för att inte bli uttråkad. Jag har ännu inte bestämt vad jag ska göra med det fina garnet jag fick från min Hemliskompis

RSS 2.0