Semester

Jag njuter för fullt med sol och bad på Hven. Jag har varit på Ellas i Kyrkbacken och ätit jättegod mat, Surf & Turf. Att en hummer kan vara så god!! Bilder från bad och mat kommer efter semestern.
På ön stickar jagi ullgarn. Lite för varmt just nu. Men i kväll är jag i stan och här stickar jag på en sommarsjal i lingarn och det går perfekt. I morgon ska jag till Danmark och spela golf. Ska bli spännande att se om lektionerna jag har tagit ger resultat. I helgen kommer dotter med familj till ön så då ska jag bada med Esther.

Olympiska spelen 1912
Vägledning till Solskensolympiaden

Igår lyssnade jag till Åke Jönsson som berättade om Olympiska Spelen 1912. Han pratade i 1,5 timme utan att nämna några idrottsresultat. Det var en mycket intressant historieberättelse om hur det gick till för 100 år sen i Sverige. Jag kan verkligen rekommendera boken.

Jag har tagit en bild av mina senaste strumpor:


Mönstret heter Kalajoki och finns på Ravelry. De är stickade med Magic Loopteknik och nu kom jag på hur man ska göra med hälarna för att få flyt i stickningen. Gäller att komma ihåg detta när det är dags med nästa omgång strumpor.

Nu ska jag vara i stan en hel vecka för vi har lånat ut huset till goda vänner. Jag behöver nya shorts så det kan kanske bli tid att inhandla ett par sådana när jag inte behöver passa båttider.

SOMMAR

Äntligen har sommaren kommit. Sol och bad har det blivit i helgen plus störstädning av huset på Hven, golflektion och lite stickat.
På Hven stickar jag på en tröja med mosaikstickning. Spännande. På båten stickar jag på en Tant Koftasjal i 3 räta och en avig.

Garnet är brunt och rostrött. Inte alls mina vanliga färger, men fint blir det och garnet är fantastiskt mjukt och gosigt. Garnet köpte jag på årets SiV.

I stan stickar jag på en sommarhalsduk i gönt lingarn. Mönster, vackra stickor och garn fick jag i Hemlisbytet.


Jag har stickat ett par strumpor i mönster Kalajoki men jag har tydligen glömt att ta en bild av dem.
Jag har även äntligen stickat klart min Annis sjal i silkegarnet som jag köpte på SiV2009.

Jag har ännu inte semester utan arbetar två veckor till. Sen ska det bli 4 härliga veckor på Hven. Dottern har anmält oss till Stickfestival i Höganäs i september. Ska bli kul.

RSS 2.0