Klippans yllefabrik


Här var jag idag och fyndade. Blev lite till nästa Hemlispaket. 

Februari Hitte på(se)

Nu har tarmen lagts till bloggning. Hoppas den inte drar ihop sig efter ett tag. 
I kväll ska jag försöka göra tofsarna. Den måste ju bli klar för snart kommer ju nästa påse. 


Mattvävning i Etiopien

Detta veckoslut blev väldigt lite stickat. Fredag kväll och lördag eftermiddag gick åt till att sortera i källarförrådet. När vi flyttade till lägenheten för fem år sen hamnade ett antal flyttkartonger i förrådet som sen har kompletterats med fler kartonger, när svärföräldrarnas hus sålde. Nu gick vi igenom och sorterade kartongerna. Vi hade dessutom köpt ett antal lagerhyllor så nu kan vi hitta bland alla saker. Återstår att skaffa en garderob för att kunna hänga undan säsongskläder plus något gammalt som det tar emot att kasta. Vi är båda väldigt nostalgiska.
 
Under vår resa i Etiopien besökte vi en vävfabrik. Det var kvinnor som vävde. Entrén och detta är mitt i Addis Abeba.
 
 Mattbutiken.
 Vävstol
 
 Vävgarnet låg i säckar på gården.
 Närbild på vävgarnet.
 
Vi köpte en matta med oss hem.
Som synes är fransarna inte vidgjorda. I söndags flätade och knöt jag den ena sidan. När vi kom la vi mattan i frysen en vecka för det fanns säkert risk för att det kunde finnas loppor i den. Men man blev loppbiten vid ett besök på en annan anläggning där nere.
 
 
 
 
 
 
 

Hemlispaket

Igår kom det första Hemlispaketet. Och så mycket det fanns i det. Tack så väldigt mycket.
Det skramlade mycket så jag rodde det fanns karameller, men när jag öppnade struten: Kolla vad som fanns i den:
Det blir perfekt till kommande baby/barnkläder.
Opalgarnet var ett Hundertwassergarn och förra påsken var vi ju i Wien och kollade på bl.a. Hundertwasserkvarteret. Ska bli spännande att sticka sockar igen.
 
I övrigt framkom bara att min Hemliskompis bor på en mindre ort, men ingen hint var någonstans.

Babykofta och halsduk

Babykoftan är klar och jag fick jättefina knappar. Koftan känns jättemjuk. Jag fick mycket garn över så det kommer att bli en liten mössa också.
 
Nu har jag börjat sticka på halsduken i februaris Hitte På(se). Garnet är spunnet cashmere och detta garn är också fantatstiskt mjukt. Mönstret är lite knepigt, speciellt om man stickar ett litet fel. Jag klara inte att sticka baklänges utan jag har börjat 4 gånger sen fick det bli ett fel för garnet mår inte bra av att sticket repas upp.
 
Ska bli spännande att se vad det blir när det bllir klart.
 
 
 

Mer minkgarn

Igår kom ett paket från Danmark med det saknade garnet. Nu kan jag sticka koftan klar. 


Etiopien

Jag har ju inte berättat så mycket om vår fantsatiska resa till Etiopien. Jag ska försöka berätta lite om de olika platser vi besökte. Jag börjar med några av alla de hjälpverksamhetr vi besökte. Många av oss var intresserade av hantverk. Vi besökte mattvävning, smycketillverkning, krukmakeri, skolor...
Jag börjar med krukmakeriet. Vi kom dit en lördag lunch och det var naturligtvis stängt, men medan vi gick runt och tittade på området kom det en dam och öppnade butiken. Hon fick sålt mycket. Krukmakeriet var startat med hjälp från den kanadensiska ambassaden.

Detta är gatan ner till butiken.

Entréen.

Leran.
Brännugnen.

Dessa knappar köpte jag med hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Karins Hitte På(se)Idag kom februaris Hitte På(se).  Det ska bli spännande att sticka av detta filtade cachmere garn. 

Ska börja när minkgarnet tar slut för det lär ju ta några dagar innan jag får det nya. 
Idag har jag varit på en tur till Göteborg. Trots bra väglag tog det lång tid att komma fram. Jag fick sitta i 1,5 timme söder om Halmstad för en lastbil brann. Det blev rätt kallt innan jag kom iväg igen. På vägen hem körde jag inom Solhaga bageri i Slöinge och köpte en Levain. Otroligt gott tillsammans med en kopp te nu när jag kom hem. 

Minkgarnet igen

Fick kontakt med damen i butiken. Hon har mer garn kvar och skickar en ny härva. Jätteskönt och jättesnällt. Då kan det ju även bli till en liten hjälmmössa. 

Helgens stickning

I helgen började jag sticka på en banylofta av minkgarnet. Jag blev klar med bakstycket inkl baksidan av ärmarna. Det blev otroligt mjukt och gosigt. Men tyvärr kommer inte garnet att räcka till frsmsidorna. Ska försöka kontakta affären i Maribo Danmark. Håll tummarna att jag lyckas. RSS 2.0