TÄVLING

Jag glömde ju igår att det är en tävling på gång hos En tappad maska. Hon firar sin bloggs ettårsdag. Gå in före den 22 dec och anmäl dig. Hon har hela 4 stycken jättefina priser.

Adventstid

Nu känns det som att julen är på väg. Snön hjälper ju verkligen till att ge den känslan. I lördags stod jag utanför whiskyfabriken på Hven och väntade på bussen.

Inte kan man tro att detta är Skåne i november.
Annars har jag i helgen varit på gudstjänst, försöker alltid hinna med det den första advent och så var vi på julskyltning i stan, men den var inte lika mysig som marknaden förra helgen.
Jag var på en snabbvisit i Norge, fantastiskt vackert, kallt och ingen snö.


Jag hann inom Husflid och köpte ett jättemjukt garn från Du store alpakka och nu har jag nästan stickat klart en kattvante. Den blir jättevarm. Upptäckte sen att Nystat har exakt det garnet så nu kan jag sticka på.

Stickamera hade ett mössbyte för 2 år sen och jag fick en jättefin mössa som jag var jätteglad för. Nu har sonen lånat den och vet inte var den finns. Har någon mönstret så hör gärna av dig till mig.


Nu ska jag gå och skicka Hemlispaket till Frillesås. Hoppas det blir bra.


Ultraljud

Jag fick ynnesten att följa med dottern när hon skulle ultraljudsundersökas. Nu har jag sett barnbarnet, ca 250 gram. Inte illa. Jag är så glad och tacksam. Jag började direkt på kvällen att sticka på en tröja.

I helgen fick jag bakat mycket, lussekatter, saffransbullar och kavring. Jag hann även med att göra brumkål som stoppades i frysen.
   
Det är ju mycket som ska hinnas med innan jul. Dottern och svärsonen ska flytta in i sitt hus under december månad och lite hjälp behöver de väl.

Mellan allt bakande hann jag med att besöka julmarknaden på Gamla Kassan i Landskrona och vi köpte ett ägg. Kan ju passa både till påsk och jul, hoppas jag. Fint är det i alla fall.Jag har gjort i ordning mitt andra Hemlispaket men jag hinner inte skicka det förrän på måndag. Jag hittar inget bra kort och nu åker jag på diverse tjänstresor men på söndag ska läget vara under kontroll igen hoppas jag.


VAD TIDEN GÅR

Ser att det har gått en evighet sen jag uppdaterade sist. Jag har stickat en del men inte fotograferat. Jag trivs inte med kameran i min nya mobil men det får jag väl komma över. Bilder kommer så småningom. Jag har stickat klart ett par damasker till det kommande barnbarnet men jag väntar med att sy ihop dem tills SiV-11. Jag har anmält mig till work shop i montering. Annars har jag kommit av mig med stickning för jag har haft värk i händerna + att jag inte vet vad jag ska börja på. Idag har jag istället satt igång med julbak, lussekatter och saffransbullar. Sen blir det kavring också för det tar två dagar. Jag ska idag även hinna besöka Hemslöjden på Slottet och Nystat. Jag måste ju skaffa lite mer till Hemlispaketet. Nästa vecka ska jag åke på en korttur till Norge, Ålesund. Jag hittar kanske en garnaffär där.
Vi har lite vitt utanför fönstren och nu ser jag att det är julmarknad snett utanför i Gamla Kassan. Får försöka hinna med ett besök där också idag eller i morgon.

RSS 2.0