Hemlis 6

Så är det dags för ett nytt byte hos Stickamera. Det var länge sen jag var med i ett Hemlisbyte men nu ska jag ha tid att komponera paket (tror jag). Det är ju alltid lika roligt att få paket.
Här kommer frågorna med svar:

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om? Helst naturgarn som ull, silke etc.

2. Vilka är dina favoritfärger? Kalla färger som blått, grönt, turkos och rött

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om? Gult (tycker om färgen men klär inte alls i den) pastellfärger

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?) Rundstickor och strumpstickor. Har ingen som passar till Magic Loop. Alla material funkar. Hade rundstrumpsticka (2,5mm) i rosenträ som var jättesköna att sticka med men de gick sönder direkt.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan? Har från och till stickat sen 15 års ålder. Är väl mittemellan.

6. Dricker du kaffe? Te? Både kaffe och te.

7. Är du allergisk mot något? Björkpollen och det som hör till.

8. Vilken slags musik tycker du om? Den mesta

9. Favoritgodis? Choklad och marsipan

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.) Nej, har tidigare broderat mycket, korsstygn och skånskt yllebroderi, men har inte plats till fler alster.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...Det mesta är roligt. Har inte stickat vantar på många år, funderar på ett par fingervantar. Jag hittat ett bra mönster i tidningen Land.

12. Prenumererar du på någon sticktidning? Nej

13. Har du något drömprojekt på önskelistan? Nej

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått? Ja, 18 cm

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare? Har aldrig gjort det

16. Stickar du sockor? Ja, har alltid ett par pg, är med i Stickameras sockklubb

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.) storlek 41 i skor, 27 cm långa och 24 cm runt hålfoten

18. När fyller du år? 6 augusti

19. Stickar du med pärlor? Nej (för pillrigt)

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner) Spänningsböcker, deckare, memoarer/biografier


I helgen ska jag sticka många dominorutor. I alla fall har jag för avsikt att göra det. Vi ska inte till ön för maken jobbar och mellan hans jobb blir det några gäster både i morgon och på söndag.

Jag måste också meddela att en av kattorna har skadats. Det är den gamla, 11 år, som alltid är så försiktig som igår kom hem med blodet rinnande, ont i ena höften och sjöblött. Jag tror faktiskt hon har varit i sjön (hamnbassängen) efter närgången kontakt med en bil. Men hon kan hoppan upp i sängen och gå på lådan så jag hoppas hon har fler av sina 9 liv kvar. Hon har blivit skadad förr och klarat av det. Det är sonens katt så han är ombedd att komma hem och se till henne i kväll.


Kommentarer
Postat av: tomtan

Det ska finnas bilder på koftan på bloggen....

2009-11-08 @ 19:06:10
URL: http://www.metrobloggen.se/tomtan
Postat av: tomtan

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12805458

2009-11-08 @ 19:16:53
URL: http://www.metrobloggen.se/tomtan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0